Maurice Einhorn dans Knack

Interview relative  à notre communiqué du 7/12/2010 réagissant au jeu télévisé Pappenheimers de la VRT.

´Alsof de vraag stellen nog niet genoeg was, volgde er algemene hilariteit in de studio toen Jan Peumans ´de Turken´ antwoordde, goed wetende dat het juiste antwoord ´de Joden´ moest zijn´. Peumans motiveerde zijn antwoord door te wijzen op de ´overgevoeligheid van de Joden´ in dat verband, aldus Einhorn.

Even wansmakelijk noemt hij de houding van quizmaster Tom Lenaerts, het gelach na zijn suggestie om die vraag te ´elimineren´ en de opmerking ´dat je toch moeilijk Joden in één zin kunt vernoemen samen met het woord liquideren´, aldus Einhorn, die erop wijst dat dat laatste op nog luider gelach werd onthaald.

´Dat is het beeld van de officiële omroep VRT waarbij elke commentaar van onze kant alleen maar onbeduidend kan lijken´, aldus het Collectif Dialogue & Partage.

´De vaststelling dat dit misselijke spektakel geen enkel politiek commentaar uitlokte (behalve een diplomatiek incident met Turkije) geeft mij de indruk dat we stilaan in een sfeer terechtkomen die gelijkenissen vertoont met het Duitsland van het begin van de jaren 30´, aldus Einhorn.

 Les communiqués et l’interview sont une réaction au jeu télévisé que l´on peut voir ici

 

 

.